Vršimo popravak vaše PS3 konzole, sa bilo kojim kvarom. Nudimo i trajno rešenje za pregrevanje starijih konzola (za određene modele), sa garancijom u trajanju od tri meseca.
Isto tako vršmo kompletno čiščenje te zamenu termalne paste na Vašoj konzoli kao preventivno rešenje budući da su upravo to razlozi zbog kojih i dolazi do neželjenih kvarova
Puno korisnika susrelo sa sa ovim problemom, a posebno na starijim FAT modelima, znači 40, 60 i 80GB.
U svrhu edukacije ukratko ćemo opisati kako prepoznati da ste dobili YLOD, koje su vam mogućnosti i što biste trebali učiniti.

Pogledaj video

Servis YLOD i RLOD kvara na ps3 konzolama

Napredak tehnologije i konkurencija tržišta naterale su i vodeće brand-ove današnjice na optimizaciju i rezanje troškova prizvodnje, neadekvatna testiranja i dr. Dugogodišnjim istraživanjem došli smo do konkretnih zaključaka zašto uopšte dolazi ili može doći do ovog problema.

Bezolovni lemovi na grafičkom procesoru kao ekološko rešenje kojeg se kao pridržavaju proizvođači samo je jedan problem i to onaj na kojeg nažalost ne možemo uticati. Kristalizacija lemova koji spajaju matičnu ploču sa procesorom (toplo-hladno) isto tako.A šta je ono što možemo promeniti? Dijagnoza je jednostavna: Usred igranja konzola Vam se ugasi, a crvena lampica pokazuje Standby ili trepti.

  • Kada uključite konzolu, lampica pozeleni, pa ode u žuto te odmah nakon toga u trepteće crveno svetlo: Dobili ste takozvani YLOD ili „Yellow Light of Dead“.
  • Druga opcija je da ste propisno ugasili konzolu nakon zadnjeg korišćenja, kad odjednom zeleno, žuto, crveno=YLOD!!

U nastavku opisujemo što sve možete učiniti kako bi ste izbegli YLOD:

  • Barem jednom godišnje izvršiti temeljno čišćenje i zamenu termalne paste na vašoj konzoli. Poznato je da je prašina veliki problem za konzole i računare. Ovaj deo prepustite stručnim osobama jer ma koliko vam se ovaj deo činio jednostavnim on to nije. Termalna pasta je jako bitan faktor i nije svaka pasta kvalitetna pasta. Tražite bar minimalnu garanciju od servis koje pružaju ovakve usluge.
  • Konzolu postavite tako da ima barem 15-ak centimetara prostora sa svake strane NIKAKO ne koristite PS3 u polu otvorenim ili sa jedne strane pregrađenim policama.
  • Kada ne igrate, uređaj prekrijte krpom.
  • Ako ste koristili vaš PS3 duže od 1h bez pauze PRILIKOM ZAVRŠETKA IGRANJA NE GASITE VAŠU KONZOLU iz menija IGRE, već izađite u XMB (glavni meni) te ostavite konzolu 15-ak minuta upaljenu kako bi ventilator adekvatno ohladio i izduvao vruć vazduh iz konzole. (Ovaj postupak je jako bitan).