Spasavanje podataka sa oštećenih hard diskova

Zašto je spasavanje podataka delikatan posao?

Donekle je razumljivo kad se pokvari motor, glava ili se teško ošteti ploča na hard disku, za to treba mnogo truda, posebni uslovi i uređaji za popravku. Ali, većinom je problem samo sa izbrisanim podacima, particijom ili neispravnom elektronskom pločicom na disku. U takvim slučajevima podaci se mogu relativno lako spasiti određenim tehnikama i programima. Lovce u mutnom to ne zanima, jer znaju da ćete platiti koliko god traže da biste vratili npr. slike koje više nikad ne možete slikati. Da ne pričamo o poslovnim dokumentima, tu cene idu od 150 evra pa naviše, po principu “što važnije to skuplje”.

spasavanje podataka sa data diskova
Mi ne koristimo tuđu “nesreću” da se bogatimo. Za nas je spasavanje podataka samo posao kao i svaki drugi, po standardnom cenovniku. Ako su Vaši dokumenti greškom ili otkazom tehnike nestali, došli ste na pravo mesto!

I kada se korisniku čini da više ništa ne može učiniti sa čvrstim diskom (hard drajvom) koji je prestao da radi, stručnjaci su skoro uvek u mogućnosti da, uz pomoć znanja i specijalizovane opreme, povrate podatke sa njega.

Najvažnije je ne paničiti i ne preduzimati nikakve ishitrene postupke sa pokvarenim diskom, jer šteta od amaterskog rukovanja može biti nepopravljiva; da bi podaci bili spaseni uređaj se mora što pre naći u rukama specijalista.

Spasavanje svih podataka

Prateći tokove informacionih tehnologija, kao i njihovog statusa kod nas, pre više od decenije prepoznali smo potrebu tržišta u regionu da ponudimo uslugu spasavanja podataka.

Kako su računari postajali sve dostupniji i pristupačniji široj sferi klijenata, informacije od značaja, privatne ili poslovne su sve cešće pohranjivane na medijima unutar računara.

Taj trend je pratilo i pojeftinjenje jedinične cene MB (GB, TB), kako se gustina zapisa povećavala sa sve bržim razvojem tehnologije. Često, napredak tehnologije i masovna proizvodnja sa sobom donose i lošiji kvalitet izrade samih uređaja.

O hard diskovima

Pristupačne cene su omogućile masovnu prodaju hard diskova velikog kapaciteta na kojima se čuva velika kolicina podataka. Veća količina podataka smeštena na jednom mediju, na jednom mestu znači i neminovno mnogo veći gubitak kada uređaj prestane da radi.

Manja cena i veći kapacitet = lošija izrada -> lošija izrada i veća količina informacija = veći gubitak. Kroz višegodišnje iskustvo, usavršili smo proceduru spasavanja podataka, kako bismo Vam omogućili da u najkraćem roku dođete do podataka.
Kvar na hard disku je neizbežan.

Osnovni simptomi neispravnog hard diska su:

  • Plavi ekran sa greškom
  • Laptop baguje i ne ulazi u sistem
  • Operativni sistem nije nadjen
  • Bučan hard disk

U slučaju da je hard disk neispravan, Servis laptopova Beograd ugradjuje hard diskove većeg kapaciteta, re-instalira Windows i Mac operativni sistem, a nudimo i spasavanje podataka. Za više informacija kontaktirajte nas a možete da nam pošaljite email poruku.